viernes, 20 de mayo de 2011

Converses per privatitzar L'Institut Diagnòstic per a la Imatge

 Dues empreses vinculades a CiU i PP, darrere de la primera privatització a la sanitat catalana
18/05/2011 18:06
 9radiografias-hospital<http://www.catalunyapress.cat/cat/img2/2011/05/radiografias-hospil.jpg>
CatalunyaPress.- L'Institut Diagnòstic per a la Imatge (IDI) podria ser la primera víctima. Els sindicats s'han cansat d'avisar que darrere de la política de tisorades hi havia la intenció de privatitzar part de la sanitat. El Departament, de moment, ho nega, però l'ombra de Javier Lucaya planeja sobre l'operació.
La notícia va ser molt comentada al Congrés Nacional de Radiòlegs de Catalunya, que es va celebrar el passat cap de setmana a Lleida, i la portaveu de Sanitat de CCOO, Carme Navarro, assegura que han decidit fer-ho públic perquè, malgrat que el Departament ho negui, "tenim moltes i molt fiables fonts que ens diuen que està en marxa, i no volem esperar a que sigui inevitable".
Segons que han explicat diferents fonts sindicals a CatalunyaPress, hi ha dues empreses claus en aquesta operació, que no serà "qüestió de dos dies" però en la que s'està treballant. D'una banda, CETIR <http://www.cetir.es/> , empresa dedicada a la radiologia i la medicina nuclear històricament vinculada a CiU.
De l'altra, ERESA, empresa valenciana que posaria el capital necessari per l'operació. Aquesta va néixer al calor dels governs del Partit Popular a la Comunitat Valenciana i que, apareixent del no res, es va fer amb totes les ressonàncies magnètiques dels hospitals valencians. Aquesta empresa ja ha tingut problemes amb la justícia per presumptes irregularitats en la gestió de centres tant valencians com de La Rioja.
I entre ambdues empreses, una figura. La del doctor Javier Lucaya, que seria l'autèntic catalitzador d'aquesta unió empresarial que s'hauria d'encarregar de dirigir la nova empresa privada que gestionaria la radiologia a Catalunya.
 Javier Lucaya<http://www.catalunyapress.cat/cat/img2/2011/05/javier-lucaya.jpg> Aquest doctor, actualment jubilat, havia estat cap del servei de Radiologia a la Clínica Quirón, càrrec que havia compaginat amb un de públic, com a cap de Radiologia Maternoinfantil a l'hospital Vall d'Hebron.
La idea de privatitzar la radiologia no és nova, segons indiquen les fonts consultades per aquest diari. Segons CCOO, a Catalunya, a banda de CETIR, existeix una altra gran empresa dedicada a la radiologia. Es tracta de CRC Corporació Sanitària <http://www.crccorp.es/index.php> , que al món sanitari vinculen al socialisme català i al que havia estat vinculat el doctor Lucaya, amb el que aquesta redacció va intentar contactar ahir sense èxit.
En el passat hi hauria hagut, també amb Lucaya com a catalitzador, un intent de fusionar aquestes dues empreses per crear-ne una de gran i buscar aquesta privatització, però que finalment no va fructificar.
La Generalitat ho nega
No obstant això, el Departament de Salut ha negat que, avui per avui, hi hagi negociacions per la privatització de l'IDI amb cap empresa, amb el que neguen la informació de CCOO. El que no poden es comprometre's a assegurar que no hi haurà cap privatització en els propers mesos. venim nosaltres (ICS). Aneu remullant-vos les barbes...!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario