miércoles, 13 de abril de 2011

RETALLADES!!!

No podem cedir. Ni un pam. Aquesta gent venen a liquidar els sistemes públics de sanitat i ensenyament. Per al ells això no és negoci. I els seus amics de la Caixa, de Sanitas i d'altres ja estan reclamant la seva part del pastís. Són la dreta pura i dura. I els hem deixat entrar a casa... Ni un pam enrrera en la defensa dels sistemes públics!!!

Ricard.

*       Barcelona <https://pim.gencat.cat/barcelona.html>
"No hem sabut explicar bé els ajustos sanitaris i per això s'ha creat tanta polèmica", ha afirmat aquest dimecres el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a El món a RAC1.
En aquest sentit, el conseller reconeix que els mecanismes normals de comunicació "han fallat".
"El consell de Salut, de Catalunya on s'asseuen sindicats, municipis, administració i patronal per arribar a un consens no s'ha explicat bé", ha detallat.
Al seu entendre, "s'ha de canviar la comunicació i parlar més directament amb els ciutadans".
Segons això, "Salut té un pressupost més baix, quasi un 10% menys, i amb aquest, hem de fer el mateix".
El conseller ha recordat que es tanquen quiròfans "no perquè es retalli sinó perquè amb menys diners s'ha de prioritzar fent el mateix però amb un cost inferior".
En aquesta línia, Ruiz ha explicat que els recursos sanitaris són inferiors per tant "les persones que puguin esperar per, criteri mèdic, esperaran i per tant els quiròfans treballaran menys i caldran menys llits".
El govern garanteix de manera "inqüestionable" l'atenció primària, l'atenció especialitzada i els serveis d'urgència.
La garantia és que totes les decisions es faran segons el "criteri mèdic".
El conseller de Salut ha assegurat que s'han obert "expedients als centres que han fet marxar malalts a casa al·legant les retallades de Salut".
Ruiz assegura que el pla de xoc "no contempla l'acomiadament de metges i infermeres".
Amb tot, ha recordat que s'han d'aplicar "les mesures del govern espanyol que entre d'altres qüestions obliga a no contractar suplents o no cobrir jubilacions".
Ruiz està convençut que tenir un hospital a prop "no vol dir el millor tractament". "Hem confós equitat amb comoditat", ha explicat el conseller.
L'executiu no plantejarà el copagament en aquesta legislatura, "perquè per modificar el finançament de Salut hauríem de modificar un munt de lleis, inclòs l'Estatut de Catalunya".
En aquest sentit, ha dit que "abans de discutir copagaments hem de aconseguir el pacte fiscal".
El conseller ha respost a la ministra de Sanitat, Leire Pajín, quan criticava les retallades de la Generalitat en Salut mentre s'elimina l'impost de successions, dient-li que en lloc de criticar es preocupi de que l'executiu espanyol "pagui el fons de competitivitat que deu a Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario